ΜΕΝΟΥ

1/10/14

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 6 Οκτωβρίου

Στην καθιέρωση της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.
Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
Με αφόρμηση το  παρακάτω βίντεο που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας θα ακολουθήσει συζήτηση μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας για τη διαφορετικότητα και τον αθλητισμό, οι μαθητές θα προβούν σε εικαστικές δημιουργίες με το σχετικό θέμα και τέλος θα πάρουν μέρος σε σχολικές αθλοπαιδιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου