ΜΕΝΟΥ

1/6/15

Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Ερέτριας και υλοποίηση πρότζεκτ

Επειδή η ιστορία πολλές φορές διδάσκεται εκτός του σχολικού τείχους, οι μικροί μαθητές της Γ΄τάξης μαζί με τις δασκάλες τους Καραβά Μένη και Κώτα Ελένη πραγματοποίησαν μια εξαιρετική διδακτική επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Ερέτριας. Η παρέα πλαισιώθηκε από δύο αρχαιολόγους, την κ. Κατσάλη Σοφία (μητέρα μαθητή της Γ΄2 τάξης) και την κ. Βουζαρά Γαριφαλιά. 
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν πρώτα από τις δύο αρχαιολόγους στο κλειστό μουσείο, όπου είδαν όλα τα εκθέματα, πήραν πληροφορίες γι' αυτά και άκουσαν την ιστορία της πόλης. Κατόπιν επισκέφτηκαν όλοι μαζί το αρχαίο θέατρο και την οικεία με τα μωσαϊκά.
Στο τέλος επέστρεψαν στον αύλειο χώρο του μουσείου και τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των αρχαιολόγων υλοποίησαν ένα πρότζεκτ: την κατασκευή του δικού τους μωσαϊκού. Το σχέδιο του μωσαϊκού ήταν μια μέδουσα, που είχε προετοιμαστεί και δόθηκε σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Τα παιδιά με αγάπη, μεράκι και ενθουσιασμό έφτιαξαν με γκοφρέ χαρτί την κατασκευή τους και την πήραν μαζί τους ως αναμνηστικό.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις δύο αρχαιολόγους για την αμέριστη συμπαράστασή τους!  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου