ΜΕΝΟΥ

19/10/14

Επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Εύβοιας

Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους Μένη Καραβά, Κώτα Ελένη, Αναστασίου Χριστίνα και Κώστα Κατσουράκη, επισκέφτηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Εύβοιας στη Χαλκίδα και υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα χρόνια της πείνας και τα παιδικά συσσίτια στη Χαλκίδα". 
Για την πραγματοποίηση του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε υλικό από το αρχείο του ΠΙΚΠΑ Χαλκίδας (φάκελοι παιδικών συσσιτίων, σελίδες από βιβλίο θανάτων το αρχείου του Δήμου Χαλκιδέων, σκίτσα του Φωκίωνα Δημητριάδη, φωτογραφικό υλικό από διάφορες συλλογές κτλ). Το πρόγραμμα είχε σε πολλά σημεία έντονα βιωματικό χαρακτήρα. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε φύλλα εργασίας ανάλογα με την ηλικία των μαθητών (ανάλυση εγγράφων, φωτογραφίας, γελοιογραφίας κτλ). 
Εκτός από τις δραστηριότητες με βάση τα συγκεκριμένα φύλλα εργασίας το πρόγραμμα περιλάμβανε και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης των μαθητών στη μεταχείριση των πρωτοτύπων και εξοικείωσης με τη γλώσσα και τη γραφή των τεκμηρίων (δελτία τροφίμων βρεφών της περιόδου 1943-44). 
Οι μικροί μαθητές σε δράση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου