ΜΕΝΟΥ

12/12/14

Το χριστουγεννιάτικο σεντούκι των ιστοριών


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄2 τάξης με τη δασκάλα τους Καραβά Μένη επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και υλοποίησαν το πρόγραμμα "Το χριστουγεννιάτικο σεντούκι των ιστοριών". 
Στην αρχή τα παιδιά συζήτησαν με τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης για τη λειτουργία της και για τον δανεισμό βιβλίων και έπειτα επέλεξαν από ένα σεντούκι, που ήταν γεμάτο βιβλία, το βιβλίο "Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαι!". Μία από τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης διάβασε το βιβλίο στα παιδιά και ακολούθησε συζήτηση. 
Μετά τη συζήτηση, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και συμπλήρωσαν φύλλο εργασίας, στο οποίο τους ζητούνταν να δώσουν ένα πρωτότυπο όνομα στην ομάδα τους, που θα είχε σχέση με την ιστορία που είχαν ακούσει, και έπειτα να γράψουν ποιους θεωρούν καλικάντζαρους και γιατί. Τα παιδιά έδωσαν ωραία ονόματα στις ομάδες τους και έγραψαν πολύ έξυπνα κείμενα. Στο τέλος, τα παιδιά κάθε ομάδας παρουσίασαν όσα είχαν γράψει στο φύλλο εργασίας τους στα παιδιά των άλλων ομάδων μιμούμενα τους άτακτους καλικάντζαρους. 
Ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης και έγραψαν χριστουγεννιάτικες ευχές στο βιβλίο επισκέψεων.





Ομάδα μαθητών συμπληρώνει το φύλλο εργασίας

Ομάδα μαθητών διαβάζει μιμούμενη τους καλικάντζαρους το φύλλο εργασίας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου