ΜΕΝΟΥ

18/1/15

" Η ιστορία ζωντανεύει "

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄και Δ΄τάξης του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων "δρω" και υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι 12 θεοί του Ολύμπου". 
Τα παιδιά προσέγγισαν αυτό το βασικό κεφάλαιο μυθολογίας του αρχαίου πολιτισμού μας, μέσα από μια βιωματική εμπειρία. Με απλό και διαδραστικό τρόπο, τα παιδιά σε μικρές ομάδες παρατήρησαν, ανακάλυψαν, αποφάσισαν και σύνθεσαν  με τον κατάλληλο συνδυασμό την εικόνα: 12 θεοί - διαφορετικές ικανότητες - σύμβολά τους. Είδη αμφίεσης, αξεσουάρ, κάρτες με μηνύματα, ρόλοι των θεών και ένα μικρό μυθικό σενάριο, ώθησαν τα παιδιά να εμπνευστούν κινήσεις, σκηνοθεσία και τη δική τους μοναδική εμφάνιση που εισήγαγε τους θεατές - συμμαθητές τους στη διαφορετικότητα κάθε θεού. Οι ήρωες ήταν τα ίδια τα παιδιά. 
Η ομαδική δημιουργία, η φαντασία, η συνεργασία στην οργάνωση και στην εκτέλεση, δημιούργησαν τις συνθήκες τόσο για λήψη γνώσεων όσο και για ποιοτική διασκέδαση καθώς τα παιδιά απόλαυσαν το αποτέλεσμα και έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία.


Μένη Καραβά's SlidelyGallery by Slidely Slideshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου