ΜΕΝΟΥ

27/5/15

Πρόγραμμα "Ελιά"

Στα πλαίσια του προγράμματος για την ελιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄2 τάξης με τη βοήθεια του δασκάλου Παύλου Ευάγγελου φύτεψαν μια ελιά στην αυλή του σχολείου μας. Την ελιά την ονόμασαν "Μπουρμπουλίτσα" από το θεατρικό που ετοιμάζουν για το τέλος της σχολικής χρονιάς και της είπαν και το τραγούδι γενεθλίων της.
Κατόπιν οι μαθητές και οι μαθήτριες και των δύο τμημάτων (Β΄1 και Β΄2) μαζί με τις δασκάλες τους Ηλιοδρομίτη Ελένη και Λινάρδου Φιλίτσα επισκέφτηκαν τη Ζύμη Ψαχνών στο Δοκό Χαλκίδας. Εκεί οι υπεύθυνοι έδειξαν στα παιδιά τον τρόπο παρασκευής του κανταϊφιού, του φύλλου κρούστας και του χωριάτικου φύλλου. Τα παιδιά, επίσης, παρακολούθησαν τον τρόπο που φτιάχνονται τα τυροπιτάκια και τα σπανακοπιτάκια. Θαύμασαν τα μεγάλα μηχανήματα παρασκευής φύλλου και έμαθαν ότι γίνονται εξαγωγές σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Είδαν ακόμη τα μεγάλα ψυγεία όπου φυλάσσονται και διατηρούνται τα φύλλα και μάλιστα μπήκαν στην κατάψυξη που μοιάζει με μεγάλο δωμάτιο. Στο τέλος, οι υπεύθυνοι έκαναν δώρο σε κάθε μαθητή από ένα φύλλο κρούστας και ένα φύλλο χωριάτικο. Το ίδιο δώρο πήραν και οι δασκάλες.
Αφού επέστρεψαν στο σχολείο, ο κ. Σκιάς Ιωάννης, παθολόγος - στρατιωτικός γιατρός, ο οποίος είχε προσκληθεί, τους έκανε μια παρουσίαση για την ωφελιμότητα της χρήσης των ελιών και του ελαιόλαδου στον οργανισμό μας. Τονίστηκε η θρεπτική αξία του ελαιόλαδου καθώς και η σημασία του στην καθημερινή μας διατροφή.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου