ΜΕΝΟΥ

20/3/15

Διεθνής Ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να ασχολούμαστε όχι μόνο με τη μετάδοση γνώσεων στους μαθητές μας αλλά και να διαμορφώνουμε στάσεις και συμπεριφορές. 
Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού (21 Μαρτίου) για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄2 τάξης και τη δασκάλα τους Μένη Καραβά ήταν μια ευκαιρία να επικαιροποιήσουν και να ενισχύσουν τις δράσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών. 
Η προσέγγιση του θέματος έγινε με την επεξεργασία της ενότητας "Όλοι μια αγκαλιά" του γ΄ τεύχους του βιβλίου της Γλώσσας, την αφήγηση και ακρόαση ενός κεφαλαίου του βιβλίου "Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές" από την ιστοσελίδα του Μικρού Αναγνώστη και την ακρόαση των τραγουδιών "Χέρια σαν αυτά", "Ν΄αγαπάς", "Imagine", "We are the world". Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στην οποία αναπτύχθηκε το θέμα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των φυλετικών διακρίσεων και οι μικροί μαθητές κατάλαβαν ότι είναι χρέος μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε τους άλλους κι ας είναι διαφορετικοί από εμάς και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αποφάσισαν μάλιστα να το αποδείξουν για άλλη μια φορά δημιουργώντας δύο μεγάλα πανό. Στο ένα ζωγράφισαν το σχολείο της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης μέσα σε μια μεγάλη καρδιά που σηματοδοτεί την αγάπη και στο άλλο τη Γη με τη μορφή γυναίκας που έχει γύρω της και στην αγκαλιά της όλα τα παιδιά της (ανθρώπους, σπίτια, δέντρα, ζώα).
Τα πανό διακοσμούν από σήμερα τον τοίχο του διαδρόμου δίπλα από την αίθουσα διδασκαλίας τους.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι δείγμα των εργασιών των παιδιών.  













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου